FUTSAL TURNIR ZA ŽENE I MLAĐE KATEGORIJE NA ZAVIDNOJ MEDIJSKOJ RAZINI – Meteora produkcija
ZAGREB WINTER CUP

FUTSAL TURNIR ZA ŽENE I MLAĐE KATEGORIJE NA ZAVIDNOJ MEDIJSKOJ RAZINI

Ima li boljeg načina za promociju nečega od medijske vidljivosti? Znali su organizatori od prvoga dana koliko je važno biti zastupljen u medijima te je Zagreb Winter Cup postao jedan od turnira kojeg sudionici hvale upravo zbog velike medijske prisutnosti.

event 07.12.2021.

Ove godine održava se osmi po redu Zagreb Winter Cup. Riječ je o, sada već tradicionalnom, međunarodnom futsal turniru koji od prve godine postojanja odskače od ostalih natjecanja u tome sportu. Prije svega, radi se o futsal turniru isključivo za žene i mlađe muške dobne skupine (do 17, 19 i 21 godine) kakvih u Zagrebu, ali i u regiji nema mnogo. Cilj organizatora od prvog izdanja turnira bio je promovirati futsal kod žena i mladih.

A ima li boljeg načina za promociju nečega od medijske vidljivosti? Znali su organizatori od prvoga dana koliko je važno biti zastupljen u medijima te je Zagreb Winter Cup postao jedan od turnira kojeg sudionici hvale upravo zbog velike medijske prisutnosti.

Kako su to postigli? Velikim dijelom za to je zaslužna naša produkcijska kuća, kojoj je povjerena PR kampanja, digitalni marketing, ali i svi televizijski te live stream prijenosi turnira.

Što se PR kampanje tiče, priopćenja za medije su nešto što je obavezno ako želite dospjeti u medije. Preko priopćenja za medije, novinari dobivaju dostatne informacije za svoj medij da naprave priču ili prilog o vašem događaju. Tu je još i konferencija za medije, gdje organizatori i sudionici turnira dodaju dodatne informacije o samom događaju.

Kroz godine, naši organizatori, ali i sudionici turnira, gostovali su u raznim televizijskim emisijama poput ”Dobro jutro, Hrvatska” na HRT-u, ”Zagrebe, dobro jutro” na Z1, u ”Sport Specijalu” na OTV-u itd. Upravo ta medijska vidljivost doprinijela je još većoj popularizaciji turnira.

Vrlo važan je i digitalni marketing, odnosno interakcija s publikom na društvenim mrežama. Zagreb Winter Cup ima Facebook i Instagram stranice koje naši community manageri uspješno vode, a to se vidi i po broju likeova, dijeljenja i komentara. Objave moraju biti na svakodnevnoj bazi, a uz to zanimljive i sadržajne. Nedavno je, shodno trendovima, pokrenuti i TikTok profil.

Jedna od stvari koju svaki ozbiljan turnir mora imati je i vlastita web stranica gdje se sudionici mogu saznati sve novosti. Zagreb Winter Cup na svojoj stranici www.zgwintercup.com nudi upravo to, a naši novinari zaslužni su za sve objave.

I sada dolazimo i do možda onog najvažnijeg dijela. TV prijenosi i live streaming. Malo koji turnir u Hrvatskoj može se pohvaliti televizijskim prijenosom završnice turnira te da je većina utakmica grupne faze natjecanja praćena putem live streama. Zagreb Winter Cup već godinama ima termine u programu Sportske televizije, dok su jednom prilikom prijenosi bili i na PlanetSportu, a za sve to je zaslužna naša produkcija koja s kvalitetnim kadrom ljudi i vrhunskom opremom ovaj turnir donosi u domove diljem Hrvatske.

Ono što svakako razlikuje Zagreb Winter Cup od ostalih turnira jest i intervjuiranje igračica i igrača nakon svake utakmice, brojni video materijali na društvenim mrežama, te izrada velike reportaže o natjecanju po završetku turnira. Tako se sudionicima još više daje na važnosti, a svako izdanje Zagreb Winter Cupa postaje mala dokumentarna priča za sebe.

Iz svega napisanog, možemo zaključiti kako je Zagreb Winter Cup projekt koji se medijski uzdigao na vrlo visoku razinu te može služiti kao primjer drugim sličnim turnirima koji žude za medijskom pažnjom i prisutnošću.