SNIMANJE SPORTA – PRIMJER: KLIZANJE – Meteora produkcija
VIDEO PRODUKCIJA

SNIMANJE SPORTA – PRIMJER: KLIZANJE

Jeste li znali da je umjetničko klizanje jedan od najgledanijih sportova na Zimskim olimpijskim igrama?

event 12.02.2023.

Graciozno kretanje po ledu spojeno s koreografijama koje nekad graniče sa zakonima fizike, malo koga ostavljaju ravnodušnim. Klizanje je umjetnost, umijeće i jedan od najtežih sportova.

Iako je u svijetu vrlo popularno, u Hrvatskoj klizanje nije među praćenijim sportovima. Razlog tomu je, vjerujemo i slaba medijska praćenost, unatoč tome što u Hrvatskoj ima velikih klizačkih talenata, ali i natjecanja. Jedno od najpoznatijih zasigurno jest Zlatna Pirueta Zagreba, koje je, zanimljivo, ujedno i najstarije natjecanje umjetničkog klizanja na svijetu. Održava se od 1968. godine, a u prosincu prošle godine održalo se 54. izdanje ovog prestižnog sportskog događaja.

Posljednjih nekoliko godina klizanje u Hrvatskoj dobilo je vidljivost kakvu zaslužuje. Već godinama naša produkcija surađuje s Hrvatskim klizačkim savezom te u raznim produkcijskim varijantama radi na promociji Zlatne Piruete. Unazad nekoliko godina, osigurali smo TV prijenose na Sportsku televiziju, free to air live streaming, kao i pay per view live streaming. Sve ovisno o željama Saveza iz godine u godinu.

Osim umjetničkog klizanja, proteklih godina pratili smo i sinkronizirano klizanje. Tako smo 2015. i 2018. godine, uživo u programu Sportske televizije prenosili Svjetsko juniorsko prvenstvo u ovoj klizačkoj disciplini, dok smo nekoliko puta radili TV produkciju Trofeja Zagrebačkih pahuljica iz Ledene dvorane Doma sportova, a naš prijenos preko live streaminga gledao se u cijelome svijetu.

Svaki puta smo osim tehničke ekipe osiguravali i sportskog komentatora, odnosno sportsku komentatoricu uz svu prateću tehničku opremu.

Nadamo se da ćemo i u narednim godinama nastaviti suradnju s Hrvatskim klizačkim savezom te još više pridonijeti popularizaciji klizačkog sporta.