SNIMANJE SPORTA – PRIMJER: KOŠARKA – Meteora produkcija
VIDEO PRODUKCIJA

SNIMANJE SPORTA – PRIMJER: KOŠARKA

Najveći dio posla naše produkcije, nije tajna, pada na live streaming i snimanje sportskih događaja. Jedan od sportova u kojemu se Meteora Produkcija kroz godine isprofilirala svakako jest košarka.

event 11.05.2022.

Kroz nekoliko godina praćenja tog sporta – naša produkcija bila je i još uvijek je zadužena da gledateljima omogući najkvalitetnije snimke i live streaming muške, ženske, juniorske košarke, košarke u kolicima kao i, u zadnje vrijeme vrlo popularne, 3×3 košarke.

Meteora Produkcija već treću sezonu u nizu surađuje s HKS-om (Hrvatskim košarkaškim savezom) gdje svako kolo prenosi jednu do dvije utakmice Premijer lige – najvišeg ranga košarkaškog natjecanja u Hrvatskoj.  Utakmice se snimaju s jednom kamerom uz grafičku obradu, a unazad par mjeseci HKS je unaprijedio prijenose dodavši sportskog komentatora.

Već nekoliko godina imamo odličnu suradnju i s udrugom Libox, za čije potrebe iz Lipika prenosimo FIBA 3×3 challenger. Turnir se snima s četiri kamere uz implementaciju FIBA-inih grafika, a live prijenos ide na FIBA-in YouTube kanal.

Nekoliko godina surađujemo i sa Savezom košarke u kolicima te svake godine za njih prenosimo razna natjecanja, a bili smo i streaming partner KK Cedevita sve do njihovog preseljenja u Ljubljanu.

Nedavno je naš produkcijski tim otputovao upravo u Ljubljanu na Euroleague Adidas Next Generation Tournament, kvalifikacijski turnir juniorske Eurolige kojem je domaćin u ljubljanskoj Areni Stožice bila Cedevita Olimpija. Sve utakmice snimale su se s četiri kamere uz implementaciju Euroliginih grafika. Stream cijelog natjecanja emitiran je putem službenih stranica Eurolige i Cedevita Olimpije, dok je završna utakmica između Real Madrida i Žalgirisa prenošena na Real Madrid TV.

Kroz godine, također smo radili niz prijenosa košarke koji su se emitirali  na Sportskoj Televiziji poput finala PH u košarci za žene, završnice regionalne WABA lige, odlučujuće utakmice kvalifikacija za ulazak u Premijer ligu (Cedevita Junior – Dinamo) itd.

Veselimo se svim budućim sportskim suradnjama kojima će, gore navedeni primjeri praćenja košarke, nadamo se, dati nekoliko ideja na koje se sve načine može prenositi neki sportski događaj, uz vrhunsku kvalitetu i uslugu koju naša produkcija posjeduje.