VAŽNOST LIVE STREAMINGA ZA VAŠ BREND I POSAO – Meteora produkcija
LIVE STREAMING

VAŽNOST LIVE STREAMINGA ZA VAŠ BREND I POSAO

”Ako vaš događaj ne prenosite uživo, propuštate veliku priliku koji će vaši konkurenti iskoristiti”. Riječi su to menadžerice digitalnog marketinga, Caroline Herrere, koja je savršeno opisala važnost live streminga u današnje digitalno doba.

event 07.12.2021.

”Ako vaš događaj ne prenosite uživo, propuštate veliku priliku koji će vaši konkurenti iskoristiti”. Riječi su to menadžerice digitalnog marketinga, Caroline Herrere, koja je savršeno opisala važnost live streminga u današnje digitalno doba.

Sposobnost brenda da dosegne svoje pratitelje preko interneta nikada nije bila važnija. Živimo u vremenima gdje publika žudi za vizualnim, a to vizualno želi odmah i sada. Live streaming mijenja način na koji brendovi i organizatori događaja komuniciraju sa svojom publikom. Danas je samo jedan klik dovoljan da putem internetskog prijenosa ”otputujemo” na utakmicu u Aziju, pogledamo dobar koncert ili sudjelujemo na konferenciji s drugog kraja svijeta. I zaista… Live streaming više nije novost, već je postao ”must have” svakog događaja.

No, kvalitetan live stream koji će privući gledatelje zahtijeva profesionalnost i prije svega, kvalitetnu opremu. U današnje vrijeme društvenih mreža, svaka osoba ima mogućnost emitiranja uživo, no malo je ljudi koji su specijalizirani za to područje. Ako želite kvalitetan internet prijenos, to biste svakako trebali prepustiti stručnjacima koji se bave takvom vrstom posla. Cilj vašeg brenda ili događaja je zadržati stare i stvoriti nove gledatelje, a to ćete postići emitirajući uživo u visokoj kvaliteti i bez tehničkih poteškoća.

Pored toga, emitiranje uživo nije ograničeno samo na mogućnost audiovizualnog doživljaja. Gledatelju se također u većini slučajeva pruža mogućnost interakcije, odnosno chata uživo, a live streaming može biti popraćen i raznim grafikama, prezentacijama i prilozima.

Jedna od najvećih zabluda je da emitiranje uživo ima smisla samo za velika događanja. Ono je zapravo vrijedno ulaganje za sve vrste evenata, uključujući male koncerte ili korporativne događaje koji trebaju postići globalni doseg.

Danas postoji mnogo platforma za emitiranje uživo, a najrašireniji i najčešći live streaming jest putem Youtubea iako se može emitirati uživo i putem Facebooka te mnogih drugih društvenih mreža.

Koristite li kvalitetan live streaming u vašem poslu, dopiranje do ciljanje publike bit će brže i lakše, a vašim pratiteljima bit će pokazatelj da ste napredna i tehnološki potkovana tvrtka vješta u implementaciji inovativnih i suvremenih rješenja.